LH-Sprinkler Oy
Kirkkotie 38, PL 2
68500 Kruunupyy
Puh. (06) 8345 878
Fax (06) 8345 898
info@lh-sprinkler.fi
Y-tunnus 1950551-9


Tietoa sprinklereistä
Vakavaa asiaa turvallisuudesta!

Suomessa menehtyy vuosittain yli sata henkilöä tulipaloissa. Syitä on monia, joista eräs merkittävimpiä on väestörakenteen muutos. Ihmisten ikääntyessä erilaiset rajoitteet lisääntyvät, jolloin pelastautuminen hätätilanteissa vaikeutuu.

Suojaustarvetta on mm. pien-, hoito- ja vanhainkodeissa, joissa kysymyksessä on useiden henkilöiden turvallisuus. Monikerroksisissa rakennuksissa pelastautuminen on monin kerroin vaikeampaa. Johtuen rakenteista palo etenee salakavalasti ja vauriot muodostuvat suuriksi.

On muistettava, että tulipalossa tappavin asia on savu. Vesisammutusjärjestelmä estää kriittisten olosuhteiden syntymisen antaen aikaa pelastautumiseen.

Yhdysvallat on ollut edelläkävijä asuintilojen sprinklauksessa. Luotettavat tilastot osoittavat, että sprinklatuissa tiloissa ihmisiä menehtyy erittäin harvoin. Samoin omaisuusvahingot pienenevät jopa 1/13:een verrattuna sprinklaamattomiin tiloihin.


Toimintaperiaate


Milloin tarvitaan sprinklaus-sammutusjärjestelmää?
  • Turvallisuusselvitys
  • Rakennusluvan ehto
  • Viranomaisvaatimus
  • Vakuutusalennukset
  • Pelastaa ihmishenkiä
  • Säästää omaisuusvahingoissa
  • Luo yleistä turvallisuutta
  • Tuotantokatkosten minimoiminen, esim. kaupat ja teollisuus
Kustannukset

Uudisrakennuksen yhteydessä sprinklerijärjestelmän kustannukset ovat noin 2% rakennuskustannuksista. Järjestelmä soveltuu asennettavaksi myös vanhoihin rakennuksiin ja saneerauskohteisiin.

  

Testitilanteessa otetut kuvat identtisistä tiloista, joissa aiheutetun tulipalon jäljet 11 minuutin kuluttua sytytyksestä sprinklatuissa (1a) ja sprinklaamattomissa (1b) tiloissa (Ruotsin valtion rahoittama asuntosprinkleriprojekti v. 2000-2002).

  

Pintaan asennettu sprinkleri (2a) ja piilosprinkleri (2b)

Valikoimissamme paljon turvallisuusalan tuotteita kuten vaahto-, jauhe-, hiilidioksidi- ja kohdesammuttimet, sammutuspeitteet, varoittimet sekä murto- ja vuotohälyttimet. Lisäksi laaja valikoima hälytin- ja turvallisuustuotteita vesiliikenteen ja matkailuajoneuvojen tarpeisiin.